Întrebare: În ce sens cel necredincios este sfințit prin soțul credincios?

 

Răspuns: Conform cu 1Corinteni 7:14, SCC: „Pentru că bărbatul cel necredincios este sfinţit prin nevastă, şi nevasta necredncioasă este sfinţită prin frate; altfel copiii voştri sunt necuraţi, dar acum sunt sfinţi”. întrebările care se ridică este: cum și în ce sens cel necredincios este sfințit?

Sfințirea necredinciosului este în relațiile intime, în care Dumnezeu alungă demonii din cel necredincios pe baza dragostei curate a celor doi căsătoriți, și pe baza ascultării celui care este credincios. Astfel Dumnezeu veghează ca sămânța și astfel copiii lor care se nasc din această relație să fie curați, sfinți, o sămânță din Dumnezeu (Maleahi 2:15).

Ca nu demonii să se perpetueze în copii (comp. cu Exod 20:4-6), ci spirite bune, venite din partenerul credincios, ca copiii să imite faptele bune ale părintelui credincios, și lanțul demonic din părintele necredincios să fie rupt, pe baza ascultării părintelui credincios lui Dumnezeu, și astfel demonii să nu transmită pui de draci în copiii (comp. cu Matei 23:32-33).

Este un har deosebit pe care îl al partenerii căsătoriți cu cei credincioși, și copiii acestora, dar această sfințire depinde în mare măsură de cel credincios, de măsura umblării lui în voia lui Dumnezeu.