Conform Bibliei noi trebuie să ne lepădăm de noi înșine și să luăm crucea și să Îl urmăm pe Domnul Iesus (Matei 16:24), deci să nu ne iubim pe noi înșine ca cei pe care îi condamnă Biblia (2 Timotei 3:1-2).

Lucrările iubirii de sine, sunt: pasiunea greşită, libertatea lumească, toleranţa fără adevăr, şi dragostea falsă care înşeală, aceste însușiri negative sunt și în carnea noastră păcătoasă, dar există și demoni care ne îndemnă spre aceste lucruri.

În acest articol vrem să învățăm cum să biruim pasiunea greșită (Coloseni 3:5), sau râvna, zel greșit (Romani 10:2; Faptele Apostolilor 23:21)!

Din experiență putem spune că demonul pasiunii greșite și înclinația din carnea ta ce are râvnă (pasiune greșită) se manifestă printr-o râvnă spre activitate, spre a nu sta nicicum, spre nerăbdare, tulburare, agitație, de a fi activ pe plan psihic și fizic, de a grăbi lucrurile te îndeamnă să faci anumite lucruri înainte de vreme, tot timpul îți dă de lucru, nu îți dă pace, astâmpăr, te îndemnă să circuli să nu stai pe loc etc. Această forță drăcească trebuie biruită.

Câteva metode prin care putem birui pasiunea greșită sunt:

RĂBDAREA: când demonul pasiunii greșite ne îndemnă spre pasiune, spre a face ceva sau creează stări de agitație în sufletul omului, el trebuie să rabde, să aștepte cu răbdare până ce acele stări de agitație se vor încheia. Biblia ne îndemnă la răbdare, atât să o avem prin Spiritul Sfânt (Galateni 5:22-23), precum și să o cultivăm (1 Timotei 6:11).

ASCULTARE: o altă metodă este să ascultăm de ceea ce ne spune îndemnul Spiritului Sfânt, conștiința, și să nu ascultăm de îndemnul pasiunii, pur și simplu luăm decizia să ascultăm de Dumnezeu și să nu ne conform poftelor râvnei (1 Petru 1:14).

ÎMPOTRIVIRE: un alt lucru pe care trebuie să îl facem este să ne împotrivim pasiunii și dorințelor ei, pur și simplu ne împotrivim și ne potrivim cu voința lui Dumnezeu, și ne împotrivim la tot ce știm că este rău, la tot ce nu corespunde cu voința lui Dumnezeu (1 Petru 5:9).

RUGĂCIUNE: să ne rugăm pentru putere la Dumnezeu ca să biruim pasiunea greșită, este nevoie uneori de putere suplimentare pe care nu o putem primi decât prin rugăciune (Psalmi 86:6; Psalmi 102:1).

PERSEVERÂND: o altă metodă este să perseverăm pe calea lui Dumnezeu în voința lui Dumnezeu, și în lupta cu pasiunea greșită, să nu ne lăsăm; ci să perseverăm în această luptă până o vom birui și vom scoate pasiunea greșită din viața noastră (Evrei 12:1).

Fie ca Dumnezeu să ne ajute în această luptă, a lui să fie gloria și onoarea în etern, amen.