Conducerea martorilor prin revista Turnul de Veghe, schimbă învățăturile cum vor ei, după cum le convine lor, ei nu caută adevărul (Ioan 17:17), ci ceea ce lor le convine (comp. cu 2Timotei 4:3-4).

Mai nou ei joacă „alba neagra”: „uite sclavul, nu e sclavul”,  vezi articolul: interviu cu sclavul

Acum se joacă „alba neagra” cu Russell și cu „studenții în Biblie”!!!

Iată ce declara Turnul de Veghe în anul 1995:

„Dacă analizăm rezultatele, nu există NICI O UMBRĂ DE ÎNDOIALĂ că Spiritul Sfânt al lui Iehova a fost cel care a dirijat strădaniile fratelui Russell şi a colaboratorilor săi. Ei au DOVEDIT CĂ APARŢINEAU SCLAVULUI FIDEL ŞI PREVĂZĂTOR.” (W 15/5 1995 p.17, par.7).

În W 15/5 1995 p.16, par.5 se spune: „Referitor la clasa sclavul fidel şi prevăzător a existat şi a slujit de-a lungul secolelor care au urmat după ce au murit apostolii Stăpânului Isus Cristos, nu avem un document istoric clar. Se pare că o generaţie a clasei sclavul o hrănea pe următoarea generaţie a acesteia (2Timotei 2:2).”

Deci martorii credeau că pe parcursul secolelor a existat o clasă a ‘grâului’ (Matei 13:38), de ‚creştini unşi’ care au existat pe parcursul timpului (sin secolul I până în sec. XIX), şi care avea şi statul de ‚sclav’ care dă hrană spirituală.

Acum se dezice de tot, prin afimația din anul 2013:

În w 2013 15/7 p.15-19, se spune la par. 15,16: 

15 „Pe măsură ce perioada de creştere se apropia de sfârşit, interesul faţă de adevărul biblic a crescut simţitor. Să ne amintim că, în anii ’70 ai secolului al XIX-lea, un mic grup de cercetători sinceri ai adevărului au început să formeze clase biblice, care erau separate de neghină, adică de creştinii falşi din mijlocul bisericilor şi al sectelor creştinătăţii. Având o inimă umilă şi o minte deschisă, acei Studenţi în Biblie, cum se numeau ei, au studiat Scripturile sub rugăciune şi cu multă atenţie (Mat.11:25).

16 Studiul sârguincios al Scripturilor a dat roade bogate. Acei Studenţi în Biblie loiali au demascat doctrine false şi au răspândit adevăruri spirituale tipărind şi distribuind pe scară largă publicaţii biblice. Lucrarea lor a sensibilizat inima şi a convins mintea multor oameni însetaţi după adevărul spiritual. Apare deci o întrebare demnă de luat în seamă: Erau Studenţii în Biblie din perioada premergătoare anului 1914 mijlocul folosit de Cristos pentru a-şi hrăni oile? Nu.Grâul şi neghina erau încă în perioada de creştere, iar mijlocul prin care Isus avea să dea hrană spirituală abia prindea contur. Încă nu sosise timpul ca neghina să fie separată de grâu.”

Întrebarea care se ridică este: a fost învinsă adunarea lui Cristos pe care porțile locuinței morților nu o va birui (Matei 16:18). Iar dacă nu a fost învinsă, însemnă că ea a existat și există, însă Russell și studenții nu au fost adunarea (ekkelesia), dar nici martorii nu sunt, o dată cei ei resping acum linia istorică a lor, spunând că ei nu sunt: „mijlocul folosit de Cristos pentru a-şi hrăni oile”.

Pentru mai multe informații vezi:

A lepădat Cristos poporul Său şi a ales un alt popor în anul 1918 ?