Tipărire

Scurt istoric:


În engleza freemason, care înseamna: “zidar liber”. Denumirea româneasca este preluata din limba franceza – francmaçon – care înseamna acelasi lucru ca în engleza.


Unii francmasoni încearca sa-si traseze istoria înapoi în timp pîna la templul lui Solomon, societatea si-a avut de fapt originea în loja medievala a pietrarilor sau zidarilor englezi [mason în engleza]. Munca principala a acestor zidari era construirea de biserici si catedrale, care implica adesea pentru ei calatorii lungi. Pentru a obtine noi comenzi, se considera necesar ca membrii breslei sa tina secrete tainele meseriei, astfel ca s-au introdus diferite parole pentru a pastra aceste secrete si pentru a-si asigura comenzi noi pentru ei. Zidarii [„masonii“] au construit si niste „loji“ în imediata apropiere a bisericii pe care o construiau. Acestea erau centre de recreere în care se destindeau si discutau împreuna. Odata cu decaderea construirii de catedrale, ei si-au sporit numarul cu membri onorifici care nu erau din aceasta breasla.


În timpul secolului 17 au aparut loji care constau în întregime din „zidari necalificati“. În 1717, toate lojile s-au unit, formînd Marea Loja (Grand Lodge) a Angliei, iar constitutia lor a fost publicata în 1723.

 

Cu toate acestea, Constitutia din 1723 continea schimbari majore care introducerea de elemente pagîne în ritualul ei. Au fost eliminate toate referirile la Hristos, iar între 1723, si 1813, s-a stopat treptat invocarea Numelui lui Hristos la sfîrstul rugaciunilor. Chiar si atunci cînd în ritualul masonic se citeau pasaje biblice Numele lui Hristos era îndepartat din text.  În schimb, în aceasta perioada au fost absorbite în societatea francmasonilor: simbolismul egiptean si ritualul unei naturi mistice.

 

Cine sunt masonii si care este implicarea lor în lume:

În majoritatea lor, francmasonii fac parte din clasa de mijloc sau cea superioara, fiind avocati, consilieri juridici, medici, profesori, muzicieni, ingineri, politisti, comercianti, oameni de afaceri si clerici.

Cu toate ca clericii din majoritatea denominatiunilor sunt implicati în francmasonerie, pastorii metodisti îsi au propria lor Loja Epworth.1 „Biserica anglicana“, scrie Stephen Knight, „a fost un bastion puternic al francmasoneriei timp de peste 200 de ani. În mod traditional, intrarea în francmasonerie si avansarea în ea au fost totdeauna cheia înaintarii în grad în cadrul cultului anglican. Aceasta situatie s-a schimbat în ultimii 20 de ani... chiar si asa, cultul anglican are destui francmasoni.

Începînd cu noiembrie 1974, orice catolic poate deveni francmason. Stephen Knight pretinde ca detine dovezi cum ca în însusi Vaticanul s-au infiltrat multi francmasoni. Si David Yallop vorbeste de „peste 100 de francmasoni, de la cardinali la preoti“ în interiorul Vaticanului si aduce argumente convingatoare ca planul ultimului papa de a le restrînge influenta a dus de fapt la moartea lui în 1978.

Cei care lucreaza în industrie, comert si afaceri sunt frecvent implicati în francmasonerie, mai ales daca doresc avansare sau vînzari mai bune. Francmasoneria s-a infiltrat în banci la toate nivelurile, de la functionari la functii de conducere din filiale, precum si pe plan regional si national. Banca Angliei, de exemplu, îsi are propria loja, si multi dintre angajatii ei sunt masoni.


Incompatibilitate învataturii masone cu învatatura crestina:

Dumnezeu prin apostolul Pavel avertizeaza: “Dar oamenii rai si înselatori vor înainta spre mai rau, ducând în ratacire si fiind dusi în ratacire.”2Timotei 3:14. Ce fac acestia?

Ei nu ramân la Scriptura!!! Caci apostolul inspirit divin continua spunând: “Dar tu ramâi în cele ce ai învatat si de care ai fost deplin încredintat, stiind de la cine ai învatat si ca de copil cunosti Sfintele Scrieri, care pot sa te faca întelept spre mântuire, prin credinta care este în Hristos Isus. Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si folositoare pentru învatatura, pentru mustrare, pentru îndreptare, pentru instruire în dreptate,
ca omul lui Dumnezeu sa fie împlinit, deplin pregatit pentru orice lucrare buna”.2Timotei 3:15-17.

În învatatura masona: Biblia nu este revelatia unica, nici suficienta din partea lui Dumnezeu. Scrierile din alte religii, de ex. Coranul si Vedele, au tot atîta autoritate!?!

Ceea ce denota ca francmasoneria este o babilonie religioasa, Mesajul Bibliei se contrazice cu Coranul si Vedele, nici o organizatie a lui Dumnezeu nu poate avea ca fundament carti care se contrazic reciproc!!!

Astfel în masonerie autoritatea nu este Dumnezeu, ci conducerea lor care stabilesc anumite “legi”.

Pentru crestinii adevarati Biblia este singura norma de viata si credinta!!!

Domnul Isus a spus: „Cuvîntul Tau este adevar“ (Ioan 17:17), si “Voi cercetati Scripturile, pentru ca gânditi ca în ele aveti viata eterna, si ele sunt acelea care marturisesc despre Mine”Ioan 5:39.

Chiar daca ei le folosesc, ei scot numele lui Hristos ceea ce face ca ei sa-si piarda viata eterna conform cu textul de mai sus. Cristos este exclus total din aceasta miscare, si ei neaga ca Cristos este Domn si Salvator. Se interzice însasi rostirea Numelui scump al lui Isus Cristos într-o loja francmasonica.

În contrast Dumnezeu învata despre Fiul Sau: “El este «Piatra dispretuita de voi, ziditorii, care a ajuns cap de unghi». Si în nimeni altul nu este mântuire, pentru ca nu este sub cer nici un alt Nume dat între oameni în care trebuie sa fim mântuiti“. – Fapte 4:11-12.

La fel ca zidarii religiosi ai lui Israel, conducatorii religiosi, zidarii (masonii) dispretuiesc cea mai pretioasa si importanta piatra: Isus Cristos, si ei vor fi lepadati de Marele Zidar si Constructor: Dumnezeu – Evrei 11:10.

 
Alte erezii ale francmasonilor:

Ocultismul: Francmasoneria pretinde ca poseda secrete care îi pot ajuta pe oameni sa stie chipurile “cum sa se închine si sa-L cunoasca mai bine pe Dumnezeu”, secrete pe care Biblia nu le dezvaluie.

Folosirea monstruoaselor juraminte francmasonice încalca porunca Domnului nostru din Matei 5:33-37.

Societatile secrete nu sunt compatibile cu a fi ucenici ai lui Cristos, vezi în propria Biblie: Matei 10:26-27.

Miscarea francmasonilor este oculta (ascunsa), în contrast cu lucrarea publica a Fiului lui Dumnezeu care a spus: „Isus i-a raspuns: „Eu am vorbit deschis lumii; Eu întotdeauna i-am învatat în sinagoga si în templu, unde se aduna întotdeauna iudeii, si n-am vorbit nimic în ascuns” (Ioan 18:20).

Ei folosesc de asemenea un nume pagîn, sincretic pentru Dumnezeu care este compus, aratând astfel ca teoria lor este o babilonie!!! Nu are ce cauta Numele divin din Biblie în legatura cu asirianul „Baal“ si „On“, folosit în religia egipteana antica în rugaciunea oferita zeului Osiris!!!

 
Ce este de facut daca esti francmason:

În primul rând, este sa înveti corect Cuvântul lui Dumnezeu!

Domnul Isus a spus: “veti cunoaste adevarul, si adevarul va va elibera“. – Ioan 8:32.

Apoi dupa ce îti însusesti legea lui Cristos, vazând calcarile tale de lege, sa te caiesti sincer de pacatele tale caci este scris: “Pocaiti-va deci si întoarceti-va, ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina timpuri de înviorare de la fata Domnului”Fapte 3:19.

Cainta însemna: “schimbare a mintii”, care vine în urma unui regret, o parere de rau pentru pacatele comise, si întorcere de la ele, la Dumnezeul Bibliei: Iehova, prin Fiul Sau Isus Cristos!

Doar dupa ce ne însusim adevarul Scripturii în minte, putem apoi sa-L cautam cu inima pe Dumnezeu, dupa cum este scris:

„Cautati pe Domnul cât timp se poate gasi, chemati-L cât timp este aproape. Sa-si paraseasca cel rau calea sa si omul nedrept gândurile sale si sa se întoarca la Domnul – si El va avea mila de el – si la Dumnezeul nostru, pentru ca El nu oboseste iertând“. – Isaia 55:6-7.