Romani 11:21, SCC: Pentru că dacă Dumnezeu nu a cruţat ramurile naturale, nici pe tine nu te va cruţa”.

 

Creștinii sunt descriși în Romani cap.11, ca fiind ramuri altoite în Israelul lui Dumnezeu care este comparat cu un măslin, din care ramurile naturale, care nu aveau credință, care nu au fost spirituale au fost înlăturate ca oameni cu credință dintre națiuni să fie altoiți în poporul lui Dumnezeu.

În mod asemănător, în viața noastră Dumnezeu Tatăl va tăia orice ramură uscată, sau naturală, care nu aduce rod, sau împiedică rodirea, ca noi să aducem fructe bogate.

Rodul la creștin este tot ceea ce produce: Cuvântul lui Dumnezeu, Spiritul Sfânt, credința în noi și prin noi, și se referă la un comportament sfânt, fapte bune, lucrarea lui Dumnezeu, etc.

Domnul a comprat pe discipolii Săi cu mlădițele dintr-o viță, și a spus că “pe oricare aducând rodul, o curăţă, ca să aducă rod mai mult” (Ioan 15:2, SCC).

La fel pomii fructiferi se taie primăvara sau toamna, principalul scop al tăierii unor ramuri este: RODUL.

Astfel se taie crengile uscate, cât crengi care nu cresc armonos spre a forma o coroană frumoasă, sau din crengi pentru ca cele rămase să producă un rod de calitate, lipsa unei toaletări a pomilor fructiferi se răsfrânge asupra performanței de rod a livezii. Astfel, pomii se vor supraîncărca cu fructe, care vor rămâne mici, urmând ca anul următor să nu mai rodească sau să producă o roadă mai săracă.

Specialiștii atrag atenția că după 5-7 producții mari, pomii nu mai rodesc deloc și se declanșează procesul de uscare prematură, iar coroana se mutilează prin frângerea ramurilor.

Ramurile uscate reprezintă pe cei morți spirituali, care trebuie îndepărtați din adunare, și pe care le taie Marele Agricultor: Dumnezeu (Ioan 15:1), care se poate folosi și de conducerea adunării.

Ramurile care cresc nu duc la o coroană a pomului frumoasă, ci cresc în direcții greșite sunt cei care nu lucrează spre creșterea și zidirea corpului lui Christos într-un mod plăcut Domnului, și sunt înlăturați din corp, de Marele Agricultor: Dumnezeu, care se poate folosi și de conducerea adunării.

Iar ramurile care aduc rod, dar care să nu fie încărcați cu fruct de slabă calitate, li se taie vârfurile, anumite porniri naturale, care duc la o slăbire a calității fructului.

Iubiți frați nu putem fi ramuri în poporul lui Dumnezeu fără a experimenta și tăierea (disciplinarea, pedepsirea), scopul ei este bun, ca noi să aducem rod și rodul nostru să fie de calitate după standardele divine (Ieremia 24:2-3).

Iubite cititor, ce frucute dorești să produci? Dorești să lucrezi sau să le produci în zadar? Roade de slabe calitate sau chiar rele? Fugi de curățarea din partea Tatălui ceresc, sau accepți procesul de curățare, de disciplinare, ca apoi să poți produce roade de calitate și roade care vor rămâne (Ioan 15:16)?